Presserum
Hent pressemeddelelser og fotografier af Lysår.

Klik på en genvej herunder. Bemærk at siderne åbner i et nyt vindue.

Pressemeddelelse

 

(pdf-format)
   
Pressefoto 1
(jpg-format)
   
Pressefoto 2
(jpg-format)
   
Pressefoto 3
(jpg-format)
   
Pressefoto 4
(jpg-format)

Alle billederne må bruges frit, dog skal fotograf Victor Mark Kruse (den unge velfriserede herre ved min side) krediteres for foto 1 og 2.
Laila K. Jensen er fotograf på foto nr. 3 og Pia Tromborg er fotografen bag foto nr. 4.

 

 

 

 

Anmelderne skriver:

Med fantastiske strofer og storytelling, der uigendriveligt hæver niveauet, kvitterer jeg med fem stjerner for "Teknisk Knockout".
(Marie Nielsen, XQ28, 5 stjerner).

En samling fine sange krydret med finurligheder - små melodistumper, som giver kompositionerne kant og karakter. Mere af det, tak.
(Steen Rasmussen, Jyske Vestkysten, 4 stjerner).

Personlig poprockplade med folkeskolen i fokus. Uden de helt store armbevægelser – men med baret og pokerfjæs – lægger han en egen tone for dagen i sin dansksprogede sangskrivning. Charmerende. (Espen Strunk, Gaffa, 4 stjerner).

"Teknisk knockout" er et skønt album, fyldt med sange som man lynhurtigt får på hjernen. Hvis du er til en genistreg af et tekstunivers og melodier som man ikke kan få ud af hovedet, så er du helt sikkert til Thomas Ulrik Larsen.
(Luna Mørup, LunasKaffekrog.blogspot.dk, 4 stjerner)
.

Sovet i timen? Tja, jeg er da gået glip af en del, hvis forgængerne ”Spåndigter” (2009) og ”Frontfigur på orlov” (2013) blot tilnærmelsesvis har holdt samme niveau. Berigende, befriende og fri for klicheer. (Steen Ehlers, Folkeskolen.dk).

Lysår slår tilbage. På en popscene fyldt til randen med ligegyldig ordleg og kønsløse refrainer er det velgørende at genhøre Thomas Ulrik Larsen, nu med hår på brystet og sine meningers mod. Det er næppe et værk, hvis numre vil finde vej til DR's ligegyldige mainstream kanaler. Det siger så mere om DR end det gør om kvaliteten af Teknisk Knockout. (Gert Poder, Arbejderen, 4 stjerner).

Det her er nok det mest gennemarbejdede album, jeg har lyttet til i denne omgang. Der er virkelig tænkt over tingene i sange som ’Plan B’, ’Uintelligente børn’ og ’Passiv indlæring’. Bedst er Lysår, når paraderne sænkes på ’Reservedel’ og ’Ved din grav’
(Henning Høeg, BT).

Balancen er fin, og man bliver faktisk sendt direkte til tælling flere gange undervejs, med de fine gennemtænkte tekster. Han har for længst meldt sig ind i klubben for finere sangskrivning, men det hørtes allerede på det foregående album.
(Kim Søndergaard, Detteerikkeprogram3.dk).

Samlet set lever Teknisk Knockout helt op til de forventninger, som forgængeren skabte i lytteren. Og lyttere med hang til melodisk rock og svaghed for dansksprogede tekster må uden tvivl tage Lysår til sig. Hermed anbefalet.
(Carsten Præst, Capac.dk).


En lang række iørefaldende sange med en varm udstråling. Og med personlighed.
(Per Wiums Musikblog).